Pedra LLargaLA LLEGENDA DE LA PEDRA LLARGA   

                                                                                                   
Fa molts anys en un hostal de Martorell hi treballava una minyona que s’encarregava d’anar a buscar aigua al riu amb grossos càntirs.Un dia havia plogut a bots i barrals i la noia no sabia com travessar   el riu i avorrida i fatigada va dir: “Donaria la meva ànima al diable si ell m’ajudés”.El dimoni va presentar-se davant d’ella i li va dir que amb una nit faria un pont. Ella ho va acceptar pensant que mai ho aconseguiria.


Però el dimoni no volia perdre la juguesca i aquella mateixa nit una   colla de diables van començar a treballar de valent.


A la matinada el pont estava gairebé acabat i la minyona va anar a explicar a la mestressa el seu problema.


La mestressa ràpidament va pensar una solució, va anar al corral i va llençar una galleda d’aigua sobre el gall que dormia.L’animaló espantat va fer: Quiquiriquic!! Tot i que encara no era de dia i tots els galls veïns també van cantar.


Just quan passava el dimoni   per davant de  la masia de Can Cortés carregat amb una enorme pedra,  el gall va cantar i enfurismat  va haver de deixar anar la pedra.Així el dimoni va pensar que era de dia i no va poder acabar el pont de Martorell al qual li falta la nostra Pedra Llarga.

Fotos La Llegenda de la Pedra Llarga  3r 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada